Почитувани, кредитната линија за зелено финансирање (скратено GEFF) е програм на Европската банка за обнова и развој (EBRD) која обезбедува средства за финансирање на енергетски ефикасна технологија во домаќинствата -станови, фамилијарни куќи и станбени згради, како и за фирми кои произведуваат и продаваат ваков вид на технологија.
Со оваа програма предвидено е финансирање во земјите од Западен Балкан.

Со цел да се подигне јавната свест на повисоко ниво во врска со енергетската ефикасност и зголемување на бројот на домаќинства кои користат пелет како средство за огрев, компанијата Alfa Plam -Vranje се приклучи на овој проект.При купување на некој од следниве производи :

-Alfa Term 20 Pelet
-Xila Idro
-Commo 15
-Commo 21
-Commo Compact
-Commo Compact 32
-Commo Compact 37
-Grande 28
-Grande 37
-Dino
-Xila Air
-Alfa 90 Pelet
-Luca
-Luca R
-Luca S

стекнувате право за кредитирање преку Охридска Банка и Шпаркасе Банка како и можност за повраток на средства во износ од 15-20% од вредноста на кредиот.Единствена задача на малопродажните објекти на нашиот пазар е да Ви издадат Профактура за печката која сакате да ја купите. Повеќе информации за програмата можете да пронајдете на: www.ebrdgeff.com/macedonia/mk/

GEFF-WEB

 

 

Остави Одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *