• ГРАН МАРКЕТ
    Ја носиме топлината до вашиот дом - Гран Маркет е овластен дилер на производи за греење од Alfa Plam-Vranje, најквалитетен пелет од Crown Forest, Eko Step и BioEnergy Point, правосмукалки за пепел од Ribitech, бојлери од италијанскиот бренд Bandini, инокс оџаци и ќунци од Spiroduct како и сопствен производ, алатка за пренос на товар GranElevator.

ДОБРЕДОЈДОВТЕ

Гранекспорт ви посакува топло добредојде на нашиот веб сајт. Овде ќе најдете повеќе информации за нашата компанија и да погледнете избор на производи што ја имаме во нашиот асортиман. Слободно можете да пребарувате преку веб сајтот и доколку имате било какви прашања во врска со нашата компанија или производи, контактирајте со нас на нашата контакт страница.

Со купување на било кој голем апарат или пелети, нашата дистрибуција Ви го доставува бесплатно до дома во рок од 24 часа !

Се за да ја ОЛЕСНИТЕ ДОСТАВАТА НА ТОПЛИНА ВО ВАШИОТ ДОМ "

ОЛЕСНЕТЕ ЈА ДОСТАВАТА НА ТОПЛИНАТА ВО ВАШИОТ ДОМ

ЕКОЛОШКА СВЕСТ

Биомасата е еден од обновливите извори на енергија затоа што се произведува од живи организми. eco-awareness
Главната предност на биомасата како обновлив извор на енергија е во тоа што може да се произведува на било кое место на планетата.

Дрво – се користи како извор на енергија за греење и приготвување храна од почетокот на човековото постоење. Дрвото се смета за неутрален носач на енергија затоа што при негова експлатација ослободува минимално количевство на CO2 – еднакво на она што се апсорбира во процесот на фотосинтеза.

Пелети – е гориво прoизведено од дрвна маса без додаток на хемикалии и се апсолутно безбедни за човековото здравје и околина. Пелетите имаат многу висока калориска моќ – до 5,4 Kwh/kg. Основните предности на пелетите се: 1)Висока енергетска искористеност, 2) Едноставни за складирање, транспорт и употреба, 3) При согорување оставаат минимална количина пепел.


НАЈНОВИ ВЕСТИ

Погледнете ги сите новости