Alfa 55 De Lux

Шпорет на цврсто гориво со рустикален изглед, погоден за загревање простории со помала површина и подготовка на храна на традиционален начин. Големиот волумен на рерна која овозможува подготовка на храната во поголеми садови.

цена на производот:

22.690,00 ден

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

5 kW

Димензии (Ш /Д / В)

965x612x780 mm

Димензии на рерна (Ш /Д / В)

550x540x195 mm

Пречник на димен продолжеток

120 mm

Волумен на загревање

83 m3

Површина на загревање

32 m2

Тежина нето/бруто

100 / 108 kg

Степен на искористеност

70 %

Енергетска класа

А

Предности:
 • Шпорет изработен од висококвалитетни лиени и лимени делови кои овозможуваат подолг
  период на користење и горење на шпоретот
 • Навлака заштитена со емајл отпорна на високи температури (до 800°)
 • Челични плочи за готвење кои лесно се поместуваат за потемелно чистење
 • Ложиште обложено со шамотни плочи со својство да акумулира топлина, обезбедувајќи повисока температура што се емитува во просторијата
 • Снабдување со примарен и секундарен воздух на вратата од комората за согорување и вратата на пепелникот
 • Снабдувањето со секундарен воздух обезбедува чисто, целосно и ефикасно согорување
 • Лесно подвижна фиока наменета за складирање на гориво за горење во долниот дел на шпоретот
 • Големиот волумен на рерната - 58 l дава можност за рамномерно печење
 • Двојно поврзување со оџакот: од страна и одозгора.
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram