Alfa 70 Dominant

Мултифункционалниот шпорет со врвен квалитет и дизајн претставува необична комбинација на традиционални и модерни естетски елементи и на секое подготвено јадење му дава уникатен вкус. Стаклото на вратата од ложиштето овозможува да се види пламенот и комплетна атмосфера. Со опцијата за поставување керамичка грејна плоча, се стремиме целосно да ги задоволиме вашите естетски барања.

цена на производот:

41.890,00 ден

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

10 kw

Димензии (Ш /Д / В)

700 x 600 x 850 mm

Димензии на рерна (Ш /Д / В)

330 x 440 x 260 mm

Пречник на димен продолжеток

120 mm

Волумен на загревање

173 m3

Површина на загревање

66.5 m2

Тежина нето/бруто

115/135 kg

Степен на искористеност

77,5 %

Енергетска класа

А

Двојно стакло

Да

Предности:
 • Челични плочи за готвење, можност да се отстранат плочите и темелно да се исчистат
 • Можност за готвење на целата површина на плочата
 • Рамномерно печење во рерна
 • Стакло на врата од ложиште , овозможува поглед на огнот во ложиштето
 • Ложиште обложено со шамотни плочи, кои акумулираат топлина и ја зголемуваат температурата на согорувањето
 • Примарен регулатор за довод на воздух на вратата од пепелникот
 • Двојно стакло на врата на рерна, вграден термометар
 • Две позиции на врата од рерна:
 • 1. врата на рерна отворена - поголема емисија на топлина за загревање на просторијата
 • 2. затворена врата на рерна - помала емисија на топлина за загревање на просторијата
 • Отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот
 • Фиоката за гориво се наоѓа во долниот дел на шпоретот - лесно се движи
 • Повеќе опции за прикличок со оџак: од страна, одозгора и одзади
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram