Alfa 70 Favorit

Мултифункционален шпорет на цврсто гориво со препознатлив дизајн кој ќе ви овозможи да го почувствувате задоволството при подготвување на храна на традиционален начин. Долгогодишниот омилен избор на нашите потрошувачи сведочи за квалитетот и издржливоста на овој производ. Дознајте зошто ова е нашиот најпродаван модел.

цена на производот:

40.290,00 ден

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

11 kw

Димензии (Ш /Д / В)

700 x 600 x 850 mm

Димензии на рерна (Ш /Д / В)

330 x 440 x 260 mm

Пречник на димен продолжеток

120 mm

Волумен на загревање

177 m3

Површина на загревање

68 м2

Тежина нето/бруто

130 / 149 kg

Степен на искористеност

73,7 %

Енергетска класа

А

Двојно стакло

Да

Предности:
 • Челични плочи за готвење, можност да се отстранат плочите и темелно да се исчистат
 • Можност за готвење на целата површина на плочата
 • Рамномерно печење во рерна
 • Ложиште обложено со шамотни плочи, кои акумулираат топлина и ја зголемуваат температурата на согорувањето
 • Примарен регулатор за довод на воздух на вратата од пепелникот
 • Двојно стакло на врата на рерна, вграден термометар
 • Две позиции на решеткaта во ложиштето за работа на шпоретот во лето и зима
 • Две позиции на врата од рерна:
 • 1. врата на рерна отворена - поголема емисија на топлина за загревање на просторијата
 • 2. затворена врата на рерна - помала емисија на топлина за загревање на просторијата
 • Отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот
 • Фиоката за гориво се наоѓа во долниот дел на шпоретот - лесно се движи
 • Повеќе опции за прикличок со оџак: од страна, одозгора и одзади
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram