Alfa 90HЕ

Мултифункционалниот шпорет на цврсто гориво за парно греење обезбедува економичен и сигурен систем за греење со можност за подготовка на храна на традиционален начин.

цена на производот:

61.890,00 ден

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

14 kW

Димензии (Ш /Д / В)

900 x 600 x 850 mm

Димензии на рерна (Ш /Д / В)

460 x 440 x 260 mm

Пречник на димен продолжеток

120 mm

Волумен на загревање

140-233 m3

Моќност на зрачење

6 kW

Моќност на котел

8 kW

Капацитет на вода во котел

5,5 l

Површина минимална на загревање

54 m2

Површина максимална на загревање

90 m2

Тежина нето/бруто

152/175 kg

Степен на искористеност

78 %

Енергетска класа

А

Двојно стакло

Да

Предности:
  • Вградена цевна змија (бакарна цевка) која кога е поврзана со термовентилот служи како термички осигурувач против можно прегревање на шпоретот
  • Челични плочи за готвење, можно е да се отстранат плочите и темелно да се исчистат
  • Посебен клуч за отворање на вратата на комората за согорување во случај на прегревање на комората за согорување
  • Регулатор за моќност на шпоретот, кој ја регулира температурата на водата во котелот
  • Секундарен регулатор за довод на воздух од внатрешната страна на вратата на комората за согорување
  • Две позиции на решетката во ложиштето за работа на шпоретот во лето и зима
  • Отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот
  • Фиоката за гориво се наоѓа во долниот дел на шпоретот - лесно се движи
  • Повеќе опции за прикличок со оџак: од страна, одозгора и одзади
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram