Alfa Term 20 Pelet

Мултифункционална шпорет на пелети за парно греење, супериорен дизајн и квалитет. Овој модел е идеален избор за оние кои сакаат да комбинираат функционалност, удобност, екологија и естетика.

цена на производот:

Original price was: 114.790,00 ден.Current price is: 103.290,00 ден.

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

19,5 kW

Димензии (Ш /Д / В)

1100 x 600 x 850 mm

Димензии на рерна (Ш /Д / В)

330 x 440 x 260 mm

Пречник на димен продолжеток

80 mm

Потрошувачка на пелет мин/макс

1,32 / 4,75 kg/h

Моќност на зрачење

4,5 kW

Волумен на загревање

200-333 m3

Моќност на котел

15 kW

Капацитет на вода во котел

35 l

Површина минимална на загревање

77 m2

Површина максимална на загревање

128 m2

Тежина нето/бруто

210 / 238 kg

Степен на искористеност

90 %

Енергетска класа

А+

Капацитет на резервоар за пелет

30 kg

Двојно стакло

да

Предности:
 • Мултифункционален шпорет на пелети за парно греење со супериорен дизајн и квалитет
 • Електрониката од најновата генерација гарантира безбедно работење и висок степен на искористување на пелети
 • Со користење на модерна технологија се постигнуваат високи перформанси и при загревање и при подготовка на храна
 • Школка изработена од висококвалитетен лим, заштитен при процес на емајлирање, бојадисување и лакирање. Сите видови на заштита се отпорни на високи температури
 • Котелот е направен од висококвалитетен котелски лист
 • Комората за согорување е изработена од челичен лим, а ложиштето е од леано железо, што овозможува безбедно и долгорочно функционирање на производот.
 • Емајлирана рерна за висококвалитетно и рамномерно печење во тава што доаѓа со шпоретот
 • Сите компоненти неопходни за работа на системот (проширен сад, пумпа за вода, сигурносен и вентилациски вентил) се фабрички инсталирани во производот.
 • Неделно програмирање на шпоретот за готвење
 • Можност за работа на шпоретот на 5 нивоа на моќност
 • Вградените безбедносни термостати го спречуваат шпоретот да се самозапали
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram