Alfa Term 27

Мултифункционалниот шпорет на цврсто гориво за парно греење овозможува економичен систем за греење со можност за подготовка на храна на традиционален начин. Долгогодишното искуство во производството на овој модел овозможи инсталирање на дополнителни компоненти, со што се подобри оперативната безбедност и ефикасност.

цена на производот:

81.290,00 ден

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

27 kW

Димензии (Ш /Д / В)

900 x 600 x 850 mm

Димензии на рерна (Ш /Д / В)

330 x 440 x 260 mm

Пречник на димен продолжеток

150 mm

Волумен на загревање

450 m3

Моќност на зрачење

6 kW

Моќност на котел

21 kW

Капацитет на вода во котел

25 l

Површина минимална на загревање

104 m2

Површина максимална на загревање

173 m2

Тежина нето/бруто

186/202 kg

Степен на искористеност

76 %

Енергетска класа

А

Двојно стакло

Да

Предности:
 • Челични плочи за готвење, можно е да се отстранат плочите и темелно да се исчистат
 • Посебен клуч за отворање на вратата на комората за согорување во случај на прегревање на комората за согорување
 • На шпоретот е инсталиран термометар кој ја мери температурата на водата во бојлерот и манометар кој го мери и покажува притисокот на водата во котелот
 • Регулатор за моќност на шпоретот, кој автоматски ја регулира температурата на водата во бојлерот
 • Секундарен регулатор за довод на воздух од внатрешната страна на вратата на комората за согорување
 • Снабдувањето со секундарен воздух обезбедува почисто согорување, т.е. согорување на претходни нецелосни производи од согорување
 • Двојно стакло на вратата на рерната, вграден термостат
 • Две позиции на решетки во ложиштето за работа на шпоретот во лето и зима
 • Постои можност да изгори одозгора, со подигање на капакот на шпоретот
 • Отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот
 • Фиоката за гориво се наоѓа во долниот дел на шпоретот - лесно се стартува
 • Повеќекратна врска со оџакот, од страна и одозгора
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram