Alfa Term 35

Мултифункционален шпорет за парно греење, супериорен дизајн и квалитет. Тоа е идеално решение за затоплување на поголеми станбени единици со можност за подготовка на храна на традиционален начин. Подобрениот дизајн на капакот овозможува максимално прилагодување на потребите на корисникот.

цена на производот:

93.190,00 ден

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

32 kW

Димензии (Ш /Д / В)

1100 x 600 x 850 mm

Димензии на рерна (Ш /Д / В)

460 x 440 x 260 mm

Пречник на димен продолжеток

160 mm

Волумен на загревање

320-533 m3

Моќност на зрачење

10 kW

Моќност на котел

22 kW

Капацитет на вода во котел

32 l

Површина минимална на загревање

123 m2

Површина максимална на загревање

205 m2

Тежина нето/бруто

211/241 kg

Степен на искористеност

71.5 %

Енергетска класа

А

Двојно стакло

Да

Предности:
 • Шпорет изработен од лиени и лимени делови кои се заштитени со боја, лак и емајл отпорни на високи температури.
 • Котел изработен од специјален котелски лист.
 • Поврзување со оџакот: од страна и одозгора.
 • Опција за избор на „лево“ или „десно“ шпорет.
 • Готвење на целата површина на челичната плоча.
 • Специјален клуч за отворање на вратата на комората за согорување во случај на прегревање на комората за согорување.
 • Дополнителна сигурност обезбедува термостат - го мери нивото на температурата на водата во котелот и манометар - го мери нивото на притисокот на водата во бојлерот.
 • Со прилагодување на примарниот довод на воздух во комората за согорување, со посебен регулатор, автоматски се прилагодува температурата на водата во котелот, а со тоа и моменталната моќност на котелот.
 • Со прилагодување на секундарниот довод на воздух со помош на специјален регулатор, се обезбедува поефикасно согорување.
 • Согорувањето на неизгорените материи се прилагодува со терциерниот регулатор за довод на воздух; се активира во случај на користење на јаглен како гориво.
 • Со регулирање на положбата на три независни капаци, може да се контролира моќноста што се доставува до водата и зрачењето на шпоретот во просторијата.
 • Двојно стакло на вратата на рерната со вграден термометар.
 • Двете положби на лиената решетка во ложиштето овозможуваат прилагодување на работата на шпоретот на постудено и потопло време.
 • Лесно подвижна фиока за гориво во долниот дел на шпоретот.
 • Специјален отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот.
 • Можност за отстранување на капакот и темелно чистење.
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram