Central 23

Шпорет на цврсто гориво за парно греење со едноставен дизајн, хармонични димензии и врвен квалитет. Големиот волумен на ложиштето го продолжува времето помеѓу две ложења и придонесува за поголема удобност при користење на производот.

цена на производот:

54.290,00 ден

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

18.4 kW

Димензии (Ш /Д / В)

365 x 600 x 850 mm

Пречник на димен продолжеток

150 mm

Моќност на зрачење

5.4 kW

Моќност на котел

13 kW

Капацитет на вода во котел

16 l

Волумен на загревање

184-306 m3

Површина минимална на загревање

71 m2

Површина максимална на загревање

118 m2

Тежина нето/бруто

137/150 kg

Степен на искористеност

72 %

Енергетска класа

А

Предности:
 • Вградена цевна змија (бакарна цевка) која кога е поврзана со термовентилот служи како термички осигурувач против можно прегревање на шпоретот
 • Челични плочи за готвење, можно е да се отстранат плочите и темелно да се исчистат
 • Посебен клуч за отворање на вратата на комората за согорување во случај на прегревање на комората за согорување
  многу длабоко ложиште
 • Регулатор на воздух кој ја прилагодува температурата на водата во котелот
 • Термометар за мерење на температурата на водата во котелот
 • Во долниот дел на ложиштето има вертикална решетка, која се отвора со клуч и се користи за палење на шпоретот
 • Капакот на шпоретот има добри изолациски својства, загревањето на шпоретот во просторијата се регулира со користење на капакот на шпоретот: спуштањето на капакот го намалува топлинското зрачење во просторијата
 • Постои можност за користење на вертикалната решетка како горна решетка за загревање и готвење во преодни периоди, така што пламенот ќе стигне директно до шпоретот.
 • Повеќекратно поврзување со оџакот
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram