Commo 12

Печката на пелети за парно греење со компактни димензии е прилагодена на потребите на помалите станбени единици. Високите перформанси во работата се загарантирани со инсталирање на компоненти од реномирани производители.

цена на производот:

Original price was: 102.190,00 ден.Current price is: 91.990,00 ден.

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

12 kW

Димензии (Ш /Д / В)

500x590x940 mm

Пречник на димен продолжеток

80 mm

Моќност на зрачење

1,5 kW

Волумен на загревање

120-200 m3

Моќност на котел

10,5 kW

Капацитет на вода во котел

27 l

Површина минимална на загревање

46 m2

Површина максимална на загревање

77 m2

Тежина нето/бруто

165/185 kg

Степен на искористеност

97 %

Енергетска класа

А++

Капацитет на резервоар за пелет

21 kg

Предности:
  • Школката и вратата на ложиштето се изработени од висококвалитетен лим и заштитени со боја и лак отпорни на високи температури.
  • Големо, керамичко стакло на вратата на ложиштето отпорно до 700°C и видлив пламен кој внесува дополнителна топлина во вашиот дом.
  • Ложиштето е изработено од специјално леано железо, а котелот е од специјален бојлерски лим.
  • Сите компоненти неопходни за функционирање на системот (проширен сад, пумпа за вода, сигурносен и воздушен вентил) фабрички инсталирани во производот
  • Неделно програмирање на работата на печката.
  • Можност за работа на печката на 5 нивоа на моќност.
  • Можност за инсталирање уред за далечинско управување со помош на апликација за паметен телефон и WiFi модем.
  • Вградените безбедносни термостати спречуваат прегревање на водата во бојлерот и самозапалување на печката.
  • Системи за чистење кои дополнително го олеснуваат одржувањето на печката и овозможуваат сигурно функционирање.
  • Можност за загревање на санитарна вода (во бојлер) и нејзино поврзување со системот за парно греење.
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram