Commo 15

Печка на пелети за парно греење со врвен квалитет и дизајн гарантира исклучително висока ефикасност притоа создавајќи топла атмосфера во вашиот дом. Во зависност од поставената температура во просторијата, шпоретот автоматски го регулира дозирањето на пелети во ложиштето.

цена на производот:

Original price was: 106.090,00 ден.Current price is: 95.490,00 ден.

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

15 kW

Димензии (Ш /Д / В)

530x570x1010 mm

Пречник на димен продолжеток

80 mm

Потрошувачка на пелет мин/макс

1,2 / 3,5 kg/h

Моќност на зрачење

2 kW

Волумен на загревање

150 / 250 m3

Моќност на котел

13 kW

Капацитет на вода во котел

32 l

Површина минимална на загревање

58 m2

Површина максимална на загревање

96 m2

Тежина нето/бруто

181 / 223 kg

Степен на искористеност

92 %

Енергетска класа

А+

Капацитет на резервоар за пелет

25 kg

Предности:
 • Куќиштето е изработено од висококвалитетен лим кој е заштитен со боја отпорна на високи температури.
 • Подобро запечатување и целосна контрола на доводот на воздух за согорување се постигнува со инсталирање на лиена врата од комората за согорување и целосно запечатување на капакот на резервоарот.
 • Контролиран процес на согорување и прилагодување на работата на печката на квалитетот на пелетите и провевот во оџакот се обезбедува со инсталирање на дополнителни компоненти.
 • Специјална безбедносна рачка на вратата на ложиштето.
 • Големо, керамичко стакло на вратата на ложиштето отпорно до 700°C и видлив пламен кој внесува дополнителна топлина во вашиот дом.
 • Ложиштето е изработено од специјално огноотпорно леано железо, комората за согорување е направена од специјален лим, а котелот е од специјален лим за котел.
 • Неделно програмирање на работата на печката.
 • Можност за работа на печката на 5 нивоа на моќност.
 • Компонентите неопходни за функционирање на системот за греење се вградени во производот во фабриката.
 • Вградените безбедносни термостати спречуваат прегревање на водата во бојлерот и самозапалување на шпоретот.
 • Системи за чистење кои дополнително го олеснуваат одржувањето на печката и овозможуваат сигурно функционирање.
 • Можност за загревање на санитарна вода (во бојлер) и приклучување на систем за парно греење
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram