Commo Compact 32

Котел на пелети за парно греење со хармонични димензии и едноставен дизајн, погоден за позиционирање и во подруми и во станбени простории. Високото ниво на автоматизација со иновативен метод на полуавтоматско чистење овозможува максимална удобност при употреба. Висок степен на искористеност. Можност за постигнување поголема автономија во работата со поставување на дополнителен резервоар за пелети.

цена на производот:

Original price was: 161.190,00 ден.Current price is: 145.090,00 ден.

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

32 kW

Димензии (Ш /Д / В)

676 x 830 x 1506 mm

Пречник на димен продолжеток

100 mm

Потрошувачка на пелет мин/макс

2,13 / 7,14 kg/h

Волумен на загревање

320-533 m3

Моќност на котел

32 kW

Капацитет на вода во котел

68 l

Површина минимална на загревање

123 m2

Површина максимална на загревање

205 m2

Тежина нето/бруто

360 / 380 kg

Степен на искористеност

90 %

Енергетска класа

А+

Капацитет на резервоар за пелет

70 kg

Предности:
 • Школката и вратата на ложиштето се изработени од висококвалитетен лим заштитен со боја и лак отпорен на високи температури.
 • Топлинската изолација на вратата од комората за согорување со вермикулит, како и дополнителната топлинска изолација на самиот котел со минерална волна, го намалува степенот на ослободување на топлина во просторијата и го зголемува степенот на искористување на горивото.
 • Ложиштето е изработено од специјално леано железо, а котелот е од специјален котловски лим.
 • Сите компоненти неопходни за функционирање на системот (експанзионен сад, пумпа за вода, сигурносен, воздушен вентил и неповратен вентил) фабрички инсталирани во производот
 • Неделно програмирање на работата на котелот.
 • Можност за работа на котелот на 5 нивоа на моќност.
 • Вградените безбедносни термостати спречуваат прегревање на водата во бојлерот и самозапалување на шпоретот.
 • Системи за чистење кои дополнително го олеснуваат одржувањето на печката и овозможуваат сигурно функционирање.
 • Можност за загревање на санитарна вода (во бојлер) и нејзино поврзување со системот за парно греење.
 • Автоматско чистење на комората за согорување
 • За да може работата на котелот да се прилагоди на саканата температура во просторијата, задолжително е инсталирање на собен термостат.
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram