Commo Compact

Котел на пелети за парно греење со соодветни димензии и едноставен дизајн, погоден за позиционирање и во подруми и во станбени простории.

цена на производот:

Original price was: 114.390,00 ден.Current price is: 102.990,00 ден.

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

23 kW

Димензии (Ш /Д / В)

590 x 672 x 1222 mm

Пречник на димен продолжеток

80 mm

Потрошувачка на пелет мин/макс

1,7 / 5,4 kg/h

Волумен на загревање

230-383 m3

Моќност на котел

23 kW

Капацитет на вода во котел

35,5 l

Површина минимална на загревање

88 m2

Површина максимална на загревање

147 m2

Тежина нето/бруто

230 / 265 kg

Степен на искористеност

90 %

Енергетска класа

А++

Капацитет на резервоар за пелет

45 kg

Предности:
 • Школката и вратата на ложиштето се изработени од висококвалитетен лим заштитен со боја и лак отпорен на високи температури.
 • Топлинската изолација на вратата од комората за согорување со вермикулит, како и дополнителната топлинска изолација на самиот котел со минерална волна, го намалува степенот на ослободување на топлина во просторијата и го зголемува степенот на искористување на горивото.
 • Ложиштето е изработено од специјално леано железо, а котелот е од специјален котловски лим.
 • Сите компоненти неопходни за функционирање на системот (експанзионен сад, пумпа за вода, сигурносен и воздушен вентил) фабрички инсталирани во производот
 • Неделно програмирање на работата на котелот.
 • Можност за работа на котелот на 5 нивоа на моќност.
 • Можност за инсталирање уред за далечинско управување со помош на апликација за паметен телефон и WiFi модем.
 • Вградените безбедносни термостати спречуваат прегревање на водата во котелот и самозапалување на шпоретот.
 • Системи за чистење кои дополнително го олеснуваат одржувањето на печката и овозможуваат сигурно функционирање.
 • Можност за загревање на санитарна вода (во бојлер) и нејзино поврзување со системот за парно греење.
 • За да може работата на котелот да се прилагоди на саканата температура во просторијата, задолжително е инсталирање на собен термостат.
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram