Dino 27

Печка на пелети за парно греење со модерен дизајн со подобрен систем за контрола на согорувањето, постигнува високи перформанси при работа. Со примена на модерна технологија, на корисникот му се обезбедува безбедност при користење, додека дополнителните системи за чистење во голема мера го олеснуваат одржувањето на шпоретот.

цена на производот:

Original price was: 127.590,00 ден.Current price is: 114.790,00 ден.

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

27 kW

Димензии (Ш /Д / В)

574x568x1237 mm

Пречник на димен продолжеток

80 mm

Потрошувачка на пелет мин/макс

1.8/5,8 kg/h

Моќност на зрачење

2 kW

Волумен на загревање

270-453 m3

Моќност на котел

25 kW

Капацитет на вода во котел

32 l

Површина минимална на загревање

104 m2

Површина максимална на загревање

174 m2

Тежина нето/бруто

193/222 kg

Степен на искористеност

94 %

Енергетска класа

А+

Капацитет на резервоар за пелет

45 kg

Предности:
 • Куќиштето е изработено од висококвалитетен лим кој е заштитен со боја отпорна на високи температури.
 • Подобро запечатување и целосна контрола на доводот на воздух за согорување се постигнува со инсталирање на лиена врата од комората за согорување и целосно запечатување на капакот на резервоарот.
 • Контролиран процес на согорување и прилагодување на работата на печката на квалитетот на пелетите и провевот во оџакот се обезбедува со инсталирање на дополнителни компоненти.
 • Специјална безбедносна рачка на вратата на ложиштето.
 • Големо, керамичко стакло на вратата на ложиштето отпорно до 700°C и видлив пламен кој внесува дополнителна топлина во вашиот дом.
 • Ложиштето е изработено од специјално огноотпорно леано железо, комората за согорување е направена од специјален лим, а котелот е од специјален лим за котел.
 • Неделно програмирање на работата на печката.
 • Можност за работа на печката на 5 нивоа на моќност.
 • Компонентите неопходни за функционирање на системот за греење се вградени во производот во фабриката.
 • Вградените безбедносни термостати спречуваат прегревање на водата во бојлерот и самозапалување на шпоретот.
 • Системи за чистење кои дополнително го олеснуваат одржувањето на печката и овозможуваат сигурно функционирање.
 • Можност за загревање на санитарна вода (во бојлер) и приклучување на систем за парно греење
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram