Dormo R

Камин на цврсто гориво кој претставува редизајн на традиционалниот модел Рустик и е наменет за љубителите на урбаниот стил. Со модернистичкиот изглед на овој камин, ќе го подобрите вашиот животен и работен простор.

цена на производот:

49.590,00 ден

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

11 kW

Димензии (Ш /Д / В)

750 x 400 x 800 mm

Пречник на димен продолжеток

120 mm

Волумен на загревање

183 m3

Површина на загревање

71 m2

Тежина нето/бруто

110 / 123 kg

Степен на искористеност

71.4 %

Енергетска класа

А

Предности:
  • Куќиштето е изработено од висококвалитетен лим, кој е заштитен со боја, лак и емајл отпорен на високи температури.
  • Двојно стакло во средината на предната страна: внатрешно (отпорно до 700 ° C) и надворешно рефлексно стакло со ефект на огледало (отпорно до 500 ° C)
  • Рачка од нерѓосувачки челик на врата на ложиште
  • Лиеното ложиште ја обезбедува безбедноста и долговечноста на производот
  • Вграден тресач за решетка
  • Големото ложиште овозможува подолго време помеѓу две ложења
  • Можност за поместување на стаклото од предната страна за потемелно чистење
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram