Elita 2

Камин на цврсто гориво со едноставен дизајн и практичен за употреба, овозможува ефикасно загревање на простории со помали површини. Достапни во повеќе бои, се стремиме целосно да ги исполниме вашите желби. Во самиот камин е обезбеден простор за складирање на дрва, што значително ја подобрува функционалноста.

цена на производот:

22.090,00 ден

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

6 kW

Димензии (Ш /Д / В)

455 x 442 x 865 mm

Пречник на димен продолжеток

120 mm

Волумен на загревање

100 m3

Површина на загревање

38 m2

Тежина нето/бруто

76,5 / 88,5 kg

Степен на искористеност

56 %

Енергетска класа

Е

Предности:
  • Лиена плоча
  • Ложиште обложено со шамотни плочи, кои акумулираат топлина и ја зголемуваат температурата на согорувањето
  • Стаклото на вратата на ложиштето овозможува поглед на огнот во ложиштето
  • Примарен регулатор за воздух на вратата на комората за согорување
  • Секундарен влез на воздух на вратата на комората за согорување
  • Снабдувањето со секундарен воздух обезбедува почисто согорување, т.е. согорување на претходни нецелосни производи од согорување
  • Преграда за гориво со врата, сместена во долниот дел на шпоретот
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram