Elita 3

Камин на цврсто гориво со едноставен дизајн и практичен за употреба, овозможува ефикасно загревање на простории со помали површини. Достапни во повеќе бои, се стремиме целосно да ги исполниме вашите желби. Во самиот шпорет е обезбеден простор за складирање на дрва, што значително ја подобрува функционалноста.

цена на производот:

26.190,00 ден

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

7 kW

Димензии (Ш /Д / В)

455x442x865 mm

Пречник на димен продолжеток

120 mm

Волумен на загревање

117 m3

Површина на загревање

45 m2

Тежина нето/бруто

85/97 kg

Степен на искористеност

78 %

Енергетска класа

А

Предности:
  • Леана плоча
  • Ложиште обложено со шамотни плочи, кои ја акумулираат топлината и ја зголемуваат температурата на согорувањето
  • Стаклото на вратата на ложиштето овозможува поглед на огнот во ложиштето
  • Примарен регулатор за воздух на вратата на комората за согорување
  • Секундарен влез за воздух на вратата на комората за согорување
  • Снабдувањето со секундарен воздух обезбедува почисто согорување, т.е. согорување на претходни нецелосни производи од согорување
  • Зголеменото ложиште овозможува поголема автономија при горењето
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram