FKU

Вграден камин, со голема моќ, подеднакво се вклопува во традиционални и модерни средини. Пространато ложиште и големата стаклена површина на вратата од ложиштето овозможуваат видливост на пламенот и пријатен амбиент.

цена на производот:

39.090,00 ден

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

11 kW

Димензии (Ш /Д / В)

730 x 426 x 543 mm

Пречник на димен продолжеток

180 mm

Волумен на загревање

183 m3

Површина на загревање

71 m2

Тежина нето/бруто

90 / 106 kg

Степен на искористеност

73 %

Енергетска класа

А

Предности:
  • каминот е направен од лиени и лимени столбови
  • ложиште изработено од висококвалитетно леано железо кое акумулира топлина и ја зголемува температурата на согорување
  • стаклото на вратата на ложиштето овозможува поглед на огнот во ложиштето
  • обвивка изработена од челичен лим со дебелина од 4 мм
  • регулатор на воздух, кој се наоѓа на долниот дел од вратата на комората за согорување, овозможува избор на интензитетот на пожарот
  • влезот за воздух кој се наоѓа на горниот дел од вратата на комората за согорување обезбедува подобро согорување и го одржува стаклото чисто
  • има посебен клуч за ракување со вратата на комората за согорување
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram