Grande 37 Lux

Котел на пелети за парно греење со исклучителен квалитет и исклучителни перформанси. Најефикасен извор за сигурно и безбедно загревање на поголемите станбени единици. Се карактеризира со голем резервоар за пелети и иновативен метод на полуавтоматско чистење.Котелот има иновативна LCD-TFT контролна табла во боја, опремена со екран со повеќе допир и софистициран дисплеј во боја чувствителен на допир. Екранот има можност да прикажува детални и живописни графики на одредени хидраулични постројки и мотори и вентилатори што се движат.

цена на производот:

Original price was: 162.790,00 ден.Current price is: 146.490,00 ден.

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

37 kW

Димензии (Ш /Д / В)

979 x 761 x 1400 mm

Пречник на димен продолжеток

80 mm

Потрошувачка на пелет мин/макс

2,45 / 8,27 kg/h

Волумен на загревање

370-617 m3

Моќност на котел

37 kW

Капацитет на вода во котел

72 l

Површина минимална на загревање

142 m2

Површина максимална на загревање

237 m2

Тежина нето/бруто

335 / 358 kg

Степен на искористеност

93 %

Енергетска класа

А+

Капацитет на резервоар за пелет

170 kg

Предности:
  • Систем за автоматско чистење на турбулаторот
  • Систем за автоматско чистење на комората за согорување
  • Најмодерниот LCD панел на допир
  • Котел изработен од котловски лим, термички изолиран со минерална волна, со гаранција од 5 години.
  • Напредната електроника и придружните компоненти овозможуваат контролиран процес на согорување и прилагодување на работата на печката на квалитетот на пелетите и
  • провевот во оџакот.
  • Опција за поврзување дополнителен резервоар за пелети со сензор за ниво на пелети.
  • Можност за загревање на санитарна вода (во бојлерот) и приклучување на системот за парно греење.
  • Големиот капацитет на резервоарот за пелети овозможува поголема автономија во работата.
  • Далечински управувач со помош на апликации за Android и iOS (опција).
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram