Grande 37

Котел на пелети за парно греење со исклучителен квалитет и исклучителни перформанси. Најефикасен извор на сигурно и безбедно греење за поголемите станбени единици. Има голем резервоар за пелети, што му овозможува да работи подолг временски период.

цена на производот:

Original price was: 159.190,00 ден.Current price is: 143.290,00 ден.

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

37 kW

Димензии (Ш /Д / В)

979 x 761 x 1400 mm

Пречник на димен продолжеток

80 mm

Потрошувачка на пелет мин/макс

2,45 / 8,27 kg/h

Волумен на загревање

370-617 m3

Моќност на котел

37 kW

Капацитет на вода во котел

72 l

Површина минимална на загревање

142 m2

Површина максимална на загревање

237 m2

Тежина нето/бруто

335 / 358 kg

Степен на искористеност

93 %

Енергетска класа

А+

Капацитет на резервоар за пелет

170 kg

Предности:
 • Школката е изработена од висококвалитетен лим, заштитен при процесот на бојадисување и лакирање и отпорен на високи температури.
 • Челична врата на ложиштето
 • Котел направен од котелска плоча
 • Топлинска изолација на котелот со минерална волна
 • Во горниот дел на котелот, под резервоарот за пелети, има простор за складирање на алати за одржување на котелот
 • За да се постигне контролиран процес на согорување, инсталирани се:
  * многу напреден фирмвер со огромен простор за поставување и прилагодување на различни конфигурации на системите за греење

* опционално поврзување со тампон, дополнителен резервоар за пелети, сензор за ниво на пелети

* управување со помош на енкодер, кој овозможува континуирано и рамномерно дозирање на пелети, што овозможува порамномерна работа

* најсовремен LCD панел на допир

 • Променливи параметри кои многу попрецизно ја регулираат работата на котелот
 • Автоматско чистење на ложиштето
 • 5 години гаранција на котел
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram