Grande

Котел на пелети за парно греење со исклучителен квалитет и исклучителни перформанси. Најефикасен извор на сигурно и безбедно греење за поголемите станбени единици. Има голем резервоар за пелети, што му овозможува да работи подолг временски период.

цена на производот:

Original price was: 142.990,00 ден.Current price is: 128.690,00 ден.

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

28 kW

Димензии (Ш /Д / В)

979 x 761 x 1400 mm

Пречник на димен продолжеток

80 mm

Потрошувачка на пелет мин/макс

1,8 / 6,47 kg/h

Волумен на загревање

280-467 m3

Моќност на котел

28 kW

Капацитет на вода во котел

74 l

Површина минимална на загревање

108 m2

Површина максимална на загревање

179 m2

Тежина нето/бруто

321 / 344 kg

Степен на искористеност

91 %

Енергетска класа

А++

Капацитет на резервоар за пелет

200 kg

Предности:
 • Школката е изработено од висококвалитетен лим, заштитен при процесот на бојадисување и лакирање и отпорен на високи температури.
 • Челична врата на ложиштето.
 • Котел направен од котелска плоча.
 • Топлинска изолација на котелот со минерална волна.
 • Во горниот дел на котелот, под резервоарот за пелети, има простор за складирање на алати за одржување на котелот.
 • За да се постигне контролиран процес на согорување, инсталирани се:
  * многу напреден фирмвер со огромен простор за поставување и прилагодување на различни конфигурации на системите за греење
  * опционално поврзување со тампон, дополнителен резервоар за пелети, сензор за ниво на пелети
  * управување со помош на енкодер, кој овозможува континуирано и рамномерно дозирање на пелети, што овозможува порамномерна работа
  * најсовремен LCD панел на допир
 • Променливи параметри кои многу попрецизно ја регулираат работата на котелот
 • 5 години гаранција на котел
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram