Lara

Камин на цврсто гориво, кој зрачи со шарм, уникатна комбинација на метална и обоена керамика. Пространото ложиште со лиена врата овозможува високо ниво на ефикасност на горивото.

цена на производот:

34.890,00 ден

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

8 kW

Димензии (Ш /Д / В)

460 x 440 x 900 mm

Пречник на димен продолжеток

120 mm

Волумен на загревање

133 m3

Површина на загревање

51 m2

Тежина нето/бруто

105 / 122 kg

Степен на искористеност

75 %

Енергетска класа

А

Предности:
  • Лиена врата на ложиште
  • Ложиште обложено со шамотни плочи, кои акумулираат топлина и ја зголемуваат температурата на согорувањето
  • Стаклото на вратата на ложиштето овозможува поглед на огнот во ложиштето
  • Примарните регулатори за воздух се наоѓаат во долниот дел на печката, на предниот дел од пепелникот
  • Секундарен влез за воздух на предната страна на каминот
  • Снабдувањето со секундарен воздух обезбедува почисто согорување, т.е. согорување на претходни нецелосни производи од согорување
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram