Luca S8

Печка на пелети со модерен дизајн и компактни димензии, достапен во повеќе бои. Специјално конструираната комора овозможува просторот да се загрева со природен проток на топол воздух, без дополнителен вентилатор. Во комората за согорување има вермикулит, што дополнително ја зголемува емисијата на топлина.

цена на производот:

Original price was: 53.990,00 ден.Current price is: 48.590,00 ден.

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

8 kW

Димензии (Ш /Д / В)

547 x 543 x 1044 mm

Пречник на димен продолжеток

80 mm

Потрошувачка на пелет мин/макс

0,63 / 1,95 kg/h

Волумен на загревање

133 m3

Површина максимална на загревање

51 m2

Тежина нето/бруто

136/158 kg

Степен на искористеност

85 %

Енергетска класа

А+

Капацитет на резервоар за пелет

20 kg

Предности:
  • Идеално решение за греење на помали станбени единици.
  • Големо, керамичко стакло на вратата на ложиштето и видлив пламен кој внесува дополнителна топлина во вашиот дом.
  • Комора за согорување обложена со материјал кој акумулира топлина која постепено се ослободува долго откако ќе се исклучи печката
  • Специфичната конструкција на печката овозможува проток на топол воздух без дополнителен вентилатор.
  • Неделно програмирање на работата на печката.
  • Можност за работа на печката на 5 нивоа на моќност.
  • Електрониката од најновата генерација овозможува лесно ракување со производот.
  • Вградените безбедносни термостати го спречуваат шпоретот да се самозапали.
  • Резервоарот за пелети со волумен од 20 kg овозможува голема автономија во работењето на производот.
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram