Orient К

Камин на цврсто гориво со необичен дизајн, зрачи со шарм и го подобрува секој животен и работен простор. Пространато ложиште на овој камин и стаклената врата ќе ви овозможат да уживате во вашиот дом дури и во студените зимски денови.

цена на производот:

38.680,00 ден

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

6 kW

Димензии (Ш /Д / В)

470 x 360 x 980 mm

Пречник на димен продолжеток

150 mm

Волумен на загревање

100 m3

Површина на загревање

38 m2

Тежина нето/бруто

98 / 112 kg

Степен на искористеност

70 %

Енергетска класа

А

Предности:
  • Гусана решетка во ложиштето, подолг работен век
  • Врата која е изработена од лим, одвнатре покриена со запечатувачки плетенки, што обезбедува херметичност
  • Ложиште обложено со шамотни плочи, кои акумулираат топлина и ја зголемуваат температурата на согорувањето
  • Стакло на врата на ложиште кое овозможува поглед на огнот во ложиштето
  • Примарниот регулатор за воздух се наоѓа на долниот дел од вратата на каминот
  • Секундарниот регулатор за воздух се наоѓа на горниот дел од вратата на комората за согорување
  • Дополнителен отвор за снабдување со секундарен воздух се наоѓа на задната страна на каминот
  • Снабдувањето со секундарен воздух обезбедува почисто согорување, т.е. согорување на претходни нецелосни производи од согорување
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram