Paollo F

Камин на цврсто гориво за парно греење со врвен квалитет и дизајн, е комбинација од фино обработени квалитетни материјали. Големата стаклена површина на вратата на ложиштето овозможува видливост на пламенот и целосна атмосфера. Моделот нуди и можност за подготовка на храна на традиционален начин во рерна.

цена на производот:

98.490,00 ден

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

20 kW

Димензии (Ш /Д / В)

580x570x1540 mm

Пречник на димен продолжеток

150 mm

Моќност на зрачење

5 kW

Моќност на котел

15 kW

Капацитет на вода во котел

28 l

Волумен на загревање

200-333 m3

Површина минимална на загревање

77 m2

Површина максимална на загревање

128 m2

Тежина нето/бруто

285 / 305 kg

Степен на искористеност

82 %

Енергетска класа

А+

Предности:
  • Печката е направена од дебели лимови кои се заштитени со боја отпорна на високи температури, додека котелот е направен од специјален челичен лим.
  • Поврзување со оџакот - одозгора.
  • Специјална безбедносна рачка на вратата на ложиштето.
  • Со прилагодување на моќноста на печката со посебен регулатор, температурата на водата во котелот автоматски се прилагодува.
  • Со прилагодување на секундарниот довод на воздух со посебен регулатор, се обезбедува поефикасно согорување.
  • Големо стакло на вратата на ложиштето и видлив пламен кој внесува дополнителна топлина во вашиот дом.
  • Врата од рерната со стакло и вграден термометар.
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram