Rustik Е

Камин на цврсто гориво за пarno греење со традиционален изглед, препознатлив по својот квалитет и издржливост. Многу задоволни корисници велат дека е семејно наследство поради неговата издржливост.

цена на производот:

54.590,00 ден

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

14 kW

Димензии (Ш /Д / В)

730 x 440 x 820 mm

Пречник на димен продолжеток

120 mm

Моќност на зрачење

7 kW

Моќност на котел

7 kW

Капацитет на вода во котел

11 l

Волумен на загревање

140 - 233 m3

Површина минимална на загревање

50 m2

Површина максимална на загревање

90 m2

Тежина нето/бруто

137/150 kg

Степен на искористеност

74.5 %

Енергетска класа

А

Предности:
  • Вградена цевna змија (бакарна цевка) која кога е поврзана со термовентилот служи како термички осигурувач против можно прегревање на шпоретот
  • Каминот е направен од лиени и лимени столбови
  • На предната страна на каминот на ложиштето има огноотпорни стакла, кои овозможуваат поглед на огнот во ложиштето
  • Вратата од лиеното ложиште е на десната страна, има посебен клуч за отворање
  • Регулатори за воздух кои ја прилагодуваат температурата на водата во котелот
  • Регулатор на воздух, кој овозможува избор и автоматско одржување на температурата на водата во котелот
  • Термометар за мерење на температурата на водата во котелот
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram