Vulkan S

Камин на цврсто гориво со рустикален изглед и едноставен дизајн, достапен во повеќе бои и погоден за греење на простории со помала површина. Главните предности на шпоретот Vulkan S се поврзани со едноставен за користење, заштедата на простор и лесната преносливост. Положбита на гусаните делови го подобруваат изгледот на шпоретот и гарантираат долговечност на производот.

цена на производот:

18.090,00 ден

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

4 kW

Димензии (Ш /Д / В)

340 x 360 x 885 mm

Пречник на димен продолжеток

120 mm

Волумен на загревање

67 m3

Површина на загревање

26 m2

Тежина нето/бруто

75 / 80 kg

Степен на искористеност

84 %

Енергетска класа

А+

Предности:
  • Лиена плоча
  • Лиена врата на ложиштето
  • Ложиште обложено со шамотни плочи, кои акумулираат топлина и ја зголемуваат температурата на согорувањето
  • Стаклото на вратата на ложиштето овозможува поглед на огнот во ложиштето
  • Примарен регулатор за воздух на вратата од пепелникот
  • Снабдувањето со секундарен воздух овозможува чистење на стаклото на вратата од комората за согорување и почисто согорување, т.е. согорување на претходни нецелосни
  • Производи за согорување
  • Специјален клуч за отворање на вратата на ложиштето
  • Висок степен на ефикасност
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram