Wood 25

Котел на цврсто гориво со модерен дизајн и хармонични димензии. Примената на иновативна технологија постигнува супериорни перформанси при употреба. Подобрените функции и дополнителната изолација обезбедуваат економичен и удобен систем за греење.
Модерен дизајн на куќиштето на котелот, кој има прилагодени димензии и лесно се вклопува во секој простор.

цена на производот:

86.490,00 ден

Технички карактеристики

Additional information

Мокност

25 kW

Димензии (Ш /Д / В)

550x945x1355 mm

Пречник на димен продолжеток

160 mm

Моќност на котел

25 kW

Капацитет на вода во котел

86 l

Волумен на загревање

250-417 m3

Површина минимална на загревање

96 m2

Површина максимална на загревање

160 m2

Тежина нето/бруто

258/293 kg

Степен на искористеност

86 %

Енергетска класа

А+

Предности:
  • Внатрешен котел изработен од котелски лист.
  • Долг работен век на ложиштето изработено од специјален челик што се лади со вода.
  • Добрата топлинска изолација на котелот ја минимизира загубата на топлина во просторијата каде што е инсталиран котелот.
  • Големиот волумен на комората за согорување го зголемува времето помеѓу две ложења.
  • Вграден разменувач на топлина кој кога е поврзан со топлинскиот вентил служи како термички осигурувач против можно прегревање на котелот.
  • Автоматски регулатор за воздух кој ја прилагодува моќноста на котелот преку температурата на водата во котелот.
  • Термометар за мерење на температурата на водата во котелот.
  • Во долниот дел на ложиштето има вертикална лиена решетка, која се отвора и служи за палење на котелот.
врати се кај другите производи
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram